Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαϊδας www.ptolemaidatennis.gr Εγκαταστάσεις Συλλόγου Παιδικά Τμήματα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ


Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαϊδας είναι πλήρες και ισότιμο μέλος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ)


Γ' ΕΝΩΣΗgenosi


 

FaceBook  Twitter

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΤΕΝΝΙΣ

Αρχική

29 January 2020

tennisnews.gr - Όλα τα νέα του τένις, live αγωνες του Στεφανου Τσιτσιπα και Μαριας Σακκαρη - 24/7 ενημέρωση για το τένις στην Ελλάδα και τον κόσμο!
  • DOMINATOR! (vids)


    Σε μια εμφάνιση πολύ υψηλής κλάσης, τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά, ο Dominic Thiem υπέταξε τον Rafael Nadal με 3-1 σετ και προκρίθηκε στον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση, εκτός του Roland Garros!

 https://jenny.gr/well-being/fitness/342642/thelete-na-zisete-perissotero-parte-mia-raketa

Όλοι ασκούμε για διάφορους λόγους. Μερικοί από εμάς θέλουμε να αποκτήσουμε καλή φόρμα ή να οικοδομήσουμε την μυϊκή μας μάζα, ενώ άλλοι ασκούνται για να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς, να διατηρήσουν ισχυρά οστά και να ανακουφιστούν από το άγχος.

Όμως οι περισσότεροι γυμνάζονται με σκοπό να έρθουν πιο κοντά στη μακροζωία. Όσοι ανήκετε σε αυτή την κατηγορία οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως κάποιες μορφές άσκησης αυξάνουν περισσότερο τις πιθανότητες να ζήσετε πολλά χρόνια σε σχέση με κάποιες άλλες.

Νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο Mayo Clinic Proceedings , υποδηλώνει ότι όσοι ασχολούνται με σπορ, όπως το τένις, φτάνουν πιο κοντά στη μακροζωία.  Αυτή η επιδημιολογική μελέτη ανέλυσε στοιχεία - τα οποία συλλέχθηκαν για περίοδο τουλάχιστον 25 ετών – για τη σωματική δραστηριότητα άνω των 8.500 ανδρών και γυναικών της Δανίας. Ακολούθως αναμεταδόθηκαν τα στοιχεία αυτά με το εθνικό μητρώο θανάτου έτσι ώστε οι επιστήμονες να μπορέσουν να συνδέσουν τα αθλήματα με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Πιθανώς δεν σας προκαλεί έκπληξη ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που ασκούνταν λιγότερο, ζούσαν και λιγότερο. Αλλά τι γίνεται με συγκεκριμένες δραστηριότητες; 

Σύμφωνα με τη μελέτη, αυτός είναι ο αριθμός των ετών που κερδίζετε συμμετέχοντας στις ακόλουθες δραστηριότητες.

Τρέξιμο: 3,2 έτη

Ποδηλασία: 3,7 έτη

Ποδόσφαιρο: 5 χρόνια

Αντιπτέριση: 6,2 χρόνια

Τένις: 9,7 χρόνια

Πώς εξηγείται ότι το τένις αυξάνει τις πιθανότητες να ζήσουμε περισσότερο; 

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα αθλήματα που έχουν ένα κοινωνικό στοιχείο, όπως το τένις και η αντιπτέριση, παίζουν σημαντικό ρόλο στο να προστατεύουν την υγεία μακροπρόθεσμα. Βασικά, η άσκηση ανακουφίζει από το άγχος, που σημαίνει πως όταν συμμετέχουν δυο άτομα σε μια σωματική δραστηριότητα το στρες ανακουφίζεται ακόμη περισσότερο. Έτσι λοιπόν την επόμενη φορά πάρτε έναν φίλο σας και δυο ρακέτες και ξεκινήστε να εργάζεστε στο πώς θα πετύχετε το καλύτερο revers.

FaceBook  Twitter
Wednesday the 29th. Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαϊδας 2013. Hostgator coupon