Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαϊδας www.ptolemaidatennis.gr Εγκαταστάσεις Συλλόγου Παιδικά Τμήματα

Mental-game1

Προσδοκίες, αυτοπεποίθηση και η προσέγγιση του να μη σκέφτεσαι


Αθλητική Ψυχολογία
Συντάχθηκε απο τον/την Βασίλης Καραδημητρόπουλος
Τρίτη, 08 Δεκέμβριος 2009 14:12
ΕΡΩΤΗΣΗ: Κάποιες φορές όταν περιμένεις να είσαι πολύ καλός και έχεις πολύ αυτοπεποίθηση, συνήθως αυτό γίνεται μειονέκτημα και η συνταγή είναι η μετριοφροσύνη.
Συμφωνείτε με αυτό το σκεπτικό;

Εδώ υπάρχουν δύο προσεγγίσεις που μπορεί να συναντήσει κάποιος. Η πρώτη είναι γνωστή σαν «θετική σκέψη», που απλά σημαίνει να έχεις αυτοπεποίθηση. Η ιδέα είναι ότι αν πηγαίνεις για πολλά, θα πετύχεις πολλά.

 killerforhand

1. Συγκεντρωθείτε στην μπάλα
Είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθείτε επίμονα την μπάλα, γιατί έτσι θα μπορείτε πιο εύκολα να προβλέπετε την πορεία της και άρα να προετοιμαστείτε έγκαιρα για ένα σωστό χτύπημα της μπάλας.

2. Ρυθμίστε τη θέση σας
Καθώς η μπάλα ταξιδεύει προς το μέρος σας, κάντε με πολλά μικρά βήματα, συνεχώς προσαρμογές στη θέση που έχετε ως προς την μπάλα, ώστε την ώρα του χτυπήματος να έχετε πάρει τη σωστή θέση και την κατάλληλη απόσταση από αυτήν. Μην ξεχνάτε σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας για το χτύπημα, να έχετε διαρκώς το βλέμμα σας συγκεντρωμένο στην μπάλα.

feartennis

Υπάρχει μια πνευματική ικανότητα για την οποία σπάνια γίνεται αναφορά, στα πλαίσια της προσπάθειας βελτίωσης του διανοητικού μέρους(mental strength) του παιχνιδιού σου, η οποία όμως είναι και η πιο σημαντική, αν το ζητούμενο είναι να γίνεις ένας πετυχημένος παίκτης του τένις.
Στα πλαίσια της αναζήτηση λύσεων στις ψυχολογικές προκλήσεις που τίθενται σε ένα αγώνα τένις, θα πέσεις επάνω στον όρο αυτοσυγκέντρωση, έλεγχος της σκέψης, οραματισμός, τεχνικές αναπνοών, υιοθέτηση ρουτινών κτλ.
Υπάρχουν πολλών ειδών φόβοι που εμφανίζονται πριν ή κατά την διάρκεια του παιχνιδιού:

Tennis-Backhand

Ο ειδικός συνεργάτης του Tennis24 σε θέματα στρατηγικής, ψυχολογίας και όχι μόνο, Χρήστος Καραγεωργιάδης αναλύει 10 τρόπους που θα βοηθήσουν τους παίκτες, ανεξαρτήτου επιπέδου, να βελτιώσουν τις πιθανότητες κατάκτησης της νίκης, επιλέγοντας διάφορες τακτικές από το ξεκίνημα ή κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Από τακτικής πλευράς υπάρχουν 10 διαφορετικοί τρόποι να κερδίσεις ένα αγώνα τένις αφού πρώτα λάβεις υπόψην κάποιους σημαντικούς παράγοντες όπως τις δυνάμεις/αδυναμίες του αντιπάλου, το στυλ παχνιδιού σου και την προϊστορία (Ηead 2 Ηead) μεταξύ σας.
Πάμε να δούμε τον κάθε τρόπο αναλυτικά.

Wednesday the 8th. Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαϊδας 2013.