Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαϊδας www.ptolemaidatennis.gr Εγκαταστάσεις Συλλόγου Παιδικά Τμήματα

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ είναι ένα αθλητικό σωματείο το μοναδικό στην Πτολεμαΐδα και τον ευρύτερο Δήμο Εορδαίας ιδρύθηκε το 1984 με έδρα την Πτολεμαΐδα .

Σκοπός του Ομίλου είναι

α) Η σύμμετρη και αρμονική ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών δεξιοτήτων των μελών του

β) Η διαπαιδαγώγηση των μελών του, για τη δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων.

γ) Η καλλιέργεια, διάδοση και ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος , της ευγενικής άμιλλας και του αθλητισμού γενικότερα και

δ) Η δια μέσω του αθλητισμού, η πολιτιστική καλλιέργεια των μελών του και της νεολαίας γενικότερα .

Είναι ένα αθλητικό σωματείο, με έντονη αθλητική δραστηριότητα, αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και από δύο Αθλητικές Ομοσπονδίες

α) την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης ( τένις ) και

β) την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ( πινγκ-πονγκ ).

To καταστατικό του ομίλου μας τροποποιήθηκε την 16-3- 2000 σύμφωνα με τις υποδείξεις της Γ.Γ, Αθλητισμού

Λειτουργεί πάρα πολλά τμήματα εκμάθησης των ανωτέρω αθλημάτων , για ερασιτέχνες , αρχάριους, προχωρημένους και αγωνιστικά τμήματα .

Οι προπονήσεις γίνονται καθημερινά από τις 3 έως 9 το απόγευμα με έμπειρους δασκάλους – προπονητές .

Οι αθλητές του Ομίλου έχουν πάρει και παίρνουν μέρος σε διάφορες επίσημες και ανεπίσημες αθλητικές διοργανώσεις, όπως Πανελλήνια πρωταθλήματα, Ενωσιακά και πολλά άλλα τουρνουά με πολύ καλά αποτελέσματα.

Ο Όμιλος μας έχει αναλάβει την διεξαγωγή επίσημων αγώνων τένις στην πόλη μας σε συνεργασία με τις παραπάνω Ομοσπονδίες , όπως Ενωσιακά , Διασυλλογικά, Masters και άλλα

Στις 9 και 10 Ιανουαρίου του έτους 2010 φιλοξενήσαμε στην πόλη μας την ετήσια πανελλήνια τακτική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, όπου συμμετείχαν πάνω από 110 σύνεδροι από όλα τα μέρη της Ελλάδας .

Στους στόχους του Ομίλου μας είναι η καλλιέργεια και άλλων αθλητικών τμημάτων όπως Σκουός , Μπάντμιντον και Μπιτς τένις.

Σήμερα σε μία έκταση 20.000 τετραγωνικών μέτρων που μας παραχώρησε ο Δήμος Πτολεμαΐδας, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, κατασκευάζει το Κέντρο Αντισφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας . Ένα έργο κατά κύριο λόγω πρωτοποριακό και αναπτυξιακό, διότι εκτός από του ότι δώσει την δυνατότητα άθλησης σε όλους τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, θα χρησιμοποιηθεί για την διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων , ως προπονητικό κέντρο και για διάφορες άλλες αθλητικές εκδηλώσεις, έτσι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε όχι μόνο στην αθλητική, αλλά την πολιτιστική, την τουριστική, και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας, που τόσο πολύ την έχει ανάγκη ο τόπος μας .

Τέλος σας αναφέρουμε ότι η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης παραχώρησε στον Όμιλό μας μία φουσκωτή κατασκευή ( μπαλόνι ) αξίας 120.000 Ευρώ το οποίο καλύπτει δύο γήπεδα τένις, το οποίο , θα μας είναι απαραίτητο για τους χειμερινούς μήνες και γενικότερα όταν οι καιρικές συνθήκες δεν θα μας επιτρέπουν την χρήση των ανοικτών γηπέδων . Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνηση στην παραπάνω ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

FaceBook  Twitter
Wednesday the 8th. Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαϊδας 2013.